Atunci când vaccinul nu mai poate face nimic. “Acum, când se sufocă, cu disperare ne cer să-i vaccinăm. Evident că este prea târziu…”

Publicitate

Neîncrederea în medici și în sistemul de sănătate din România a produs multe victime care au realizat mult prea târziu cât de importantă este informarea. Teoriile conspiraționiste despre vaccinul anti-Covid-19 au internat la ATI mii de români de când al 4-lea val și-a făcut apariția.

Deși celelalte state europene au relaxat treptat restricțiile, având o rată uriașă de persoane vaccinate, la noi situația este din ce în ce mai gravă. Spitalele sunt pline de-a dreptul, paturile de la ATI nu mai sunt disponibile pentru alți pacienți, medicii abia mai fac față valului de acum.

Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de ATI, a vorbit despre experiențele din secția de Terapie Intensivă, și anume despre pacienți care cer pe patul de spital să fie vaccinați. Din păcate însă, pentru ei nu se mai poate face nimic.

”Acum, în valul patru, este o schimbare dramatică. Peste 92% dintre pacienții pe care îi tratăm fac parte din acea categorie care timp de peste un an și jumătate ne-au jignit, ne-au făcut mincinoși, criminali, hoți etc. Acum, când se sufocă, cu disperare ne cer să-i vaccinăm. Speră că vaccinul îi va salva. Prea mulți fac asta. Ne-am săturat de aceste scene. Evident că este prea târziu… Vaccinul nu mai poate acționa în aceste situații care, de multe ori, sunt terminale”, a spus acesta, potrivit Dcnews.ro.

Deși medicii au privit cu mult entuziasm descoperirea vaccinului, se pare că acum majoritatea cadrelor medicale își consideră toată munca în zadar.

”Astăzi vedem realitatea tristă în care România a căzut. Și nu din cauza noastră! Acum suntem rușinea Europei, suntem coada Europei. Suntem mai jos decât am fost în timpul mineriadelor, în timp ce țările din restul Europei se bucură de libertate. Cei din afara țării au transformat o oribilă molimă într-o banală viroză sezonieră prin mecanismul principal care este vaccinarea”, a spus Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de ATI, potrivit Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!