Atenționare meteo în Dâmbovița! Cod roșu de vânt puternic și Cod portocaliu de precipitații în zona montană a județului Dâmbovița

Publicitate

Meteorologii au emis, joi după-amiază, o avertizare nowcasting Cod roșu de intensificări ale vântului, valabilă pentru zona montană a județului Dâmbovița. Alerta este valabilă astăzi, 19 ianuarie, până la ora 17.00.

În zona montană, la altitudini de peste 1800 metri, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 145 km/h.

Tot astăzi, meteorologii au emis și un o avertizare Cod portocaliu pentru fenomene meteo în zona montană a județului Dâmbovița.

Alerta de Cod portocaliu este valabilă în intervalul 19 ianuarie, ora 14.00 – 20 ianuarie, ora 20.00. Sunt vizate precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de peste 50…70 l/mp. La început vor predomina ploile, iar pe parcursul zilei de vineri (20 ianuarie), în general la altitudini de peste 1200 metri, va ninge și local se va depune strat consistent de zăpadă. În zona înaltă, la peste 1700 metri, vor fi intervale în care va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h) și vizibilitate redusă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!