Atenție, șoferi! Polițiștii, cu ochii pe traficul din Bucegii dâmbovițeni, în minivacanța de Ziua Unirii

Publicitate

Minivacanța de Ziua Unirii duce aglomerația la munte! Numeroși turiști și-au propus să petreacă această perioadă în zona montană, acolo unde există zăpadă. Pentru a nu mai exista haosul care s-a observat din plin week-end-ul trecut, aceste zile, traficul din Bucegii dâmbovițeni va fi monitorizat de această dată de polițiști.

În aceasta perioadă, oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier sunt alături de conducătorii de autovehicule care se vor deplasa în zona montană a județului. Polițiștii vor asigura desfășurarea traficului în condiții de fluență și siguranță.

Pentru a preveni implicarea în evenimente rutiere, facem următoarele recomandări:

-nu circulați pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, dacă autovehiculul condus nu este dotat cu anvelope de iarnă;

-autovehiculele pentru transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și autovehiculele destinate transportului de persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, trebuie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axelor de tracțiune ori trebuie sa aibă montate pe acestea echipamente antiderapante certificate;

-păstrați o distanta suficienta față de autovehiculul din față;

-nu desfășurați alte preocupări de natură a vă distrage în mod periculos atenția în timpul conducerii autovehiculelor;

-nu circulați cu o viteză mai mare de 30 km/h când partea carosabilă este acoperita cu polei, gheață sau zăpadă;

Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarnă se sancționează cu amendă cuprinsă între 1305 și 2900 de lei, precum și cu reținerea certificatului de înmatriculare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!