Atenție, șoferi! Amenzi mai mari pentru lipsa rovinietei

Publicitate

Cresc amenzile pentru lipsa rovinietei! Executivul a anunțat într-un comunicat, că prin proiectul de lege aprobat sâmbătă se modifică Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, în sensul actualizării cuantumului amenzilor contravenționale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile. Guvernul motivează că acestea au rămas la același nivel de 12 ani, iar tarifele au crescut cu aproape 20%.

“Din anul 2010 până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, a transmis Executivul.

În prezent, amenzile pentru rovinietă sunt între 250 de lei (autoturisme) și 4.500 lei (maximum pentru vehicule transport marfă). Noile amenzi vor varia între 275 lei (autoturisme) și 23.800 lei (maximum pentru vehicule transport marfă).

Dacă pentru autoturisme, scumpirea este cu 10%, pentru mașinile de transport marfă, valoarea amenzilor crește și de 5 ori.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!