Atenție șoferi! Amenzi mai mari pentru conducătorii auto prinși fără rovinietă. La cât vor ajunge sancțiunile

Publicitate

Autoritățile și-au propus să mărească amenzile pentru șoferii care sunt prinși pe drumurile publice din țara noastră fără rovinietă. La începutul lunii februarie a fost lansat proiectul în dezbatere publică, iar amenzile ar putea ajunge până la 23.800 de lei!

Motivul invocat de reprezentanții Ministerului Transporturilor este că “din anul 2010 și până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la același nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%”.

Potrivit Proiectului, amenzile minime pentru conducătorii auto de autoturisme fără rovinietă vor crește de la 250 de lei la 275 de lei, iar cele maxime la 550 de lei.

Pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) amenda minimă va fi de 3.100, air cea maximă de 6.200 lei. În prezent, amenzile pentru lipsa rovinietei la această categorie de vehicul este cuprinsă între 1.250 și 1.759 lei.

Cele mai mari mari amenzi ar urma să le plătească șoferii de camioane de peste 12 tone, cu minimum 4 axe. În cazul lor, valoarea maximă a amenzii va fi de 23.000 de lei.

„Astfel, valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă”, au precizat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!