Atenție la albine și la pășunatul animalelor! A doua etapă de combatere a insectelor de disconfort la Târgoviște

Publicitate

O nouă acțiune de combatere a insectelor de disconfort la Târgoviște, impusă și de vremea deosebit de ploioasă din această vară, dar și de reclamațiile cetățenilor. În perioada 16-22 iulie, între orele 05.30-10.30, Primăria Târgoviște va efectua a doua acțiune aeriană.

Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 200, substanță produsă de divizia Bayer și avizată de Ministerul Sănătății Publice, iar pulverizarea va avea loc pe toată suprafața municipiului Târgoviște, inclusiv în cartierele Priseaca și Sagricom.

Acțiunea se va efectua în primele două zile ale intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarele zile propice acestei activități.

Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organisme acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine, se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 km, față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!