Atenție dâmbovițeni! Masca de protecție devine obligatorie în toate localitățile din județ

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate localitățile din județul Dâmbovița.

Acest lucru este valabil după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, ieri, 2 noiembrie, o hotărâre potrivit  căreia masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în toate localitățile din județele unde rata de incidență COVID-19 depășește 1,5 cazuri la mia de locuitori.

“Art. 2(1) Se propune modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5, în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1000 de locuitori.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică la nivelul tuturor localităților dintr-un județ, dacă rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depășește 1,5/1000 de locuitori, iar dacă la nivel județean rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităților unde aceasta depășește 1,5/1000 de locuitori”, se arată în Hotărârea 51 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În ultima informare emisă de Instituția Prefectului, rata de incidență din județul Dâmbovița este 2,36, iar acest lucru denotă că masca va fi obligatorie în toate localitățile județului nostru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!