Atenție dâmbovițeni, de acum Poliția umblă în civil! Pe stradă, la magazin, în autobuz. Oricine poate lua amendă

Publicitate

Decizie fără precedent a autorităților! Polițiști în civil vor patrula pe stradă pentru a verifica dacă românii porată mască și nu respectă restricțiile.

Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19. Persoanele care nu respectă regulile sanitare impuse de autorități pentru a limita creșterea numărului infecțiilor cu noul coronavirus riscă să fie amendați. Polițiștii în civil vor patrula pe străzi pentru a supraveghea respectarea legilor.

Potrivit noilor măsuri anti-COVID-19, 20% dintre polițiști vor fi îmbrăcați civil și vor patrula pe străzi și în localuri pentru a verifica respectarea normelor de protecție, printre care, purtarea măștii, distanțarea socială și reguli sanitare.

G4Media.ro. notează că surse din Guvern au decis aceste măsuri specilae de indentificare a greșelilor, tocmai pentru a evita răspândirea viruslului pe fondul nerespectării regulilor de protecție și siguranță. Multe persoane și localuri respectă regulile doar în prezența poliției, iar imediat după părăsirea organelor de forță, aceștia revin la vechile obiceiuri, purtând masca sub bărbie sau nepăstrând distanța fizică.

Conform sursei citate, Guvernul a decis, de asemenea, înființarea unei linii telefonice TelVerde (0800.800.165) la care cetățenii pot reclama nerespectarea măsurilor sanitare. Aici vor putea fi trimise de către cetățeni materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi ori deschiderea de cercetări ale poliției.

Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de săptămâna aceasta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!