Atenție! Certificatul verde cu vaccinul Johnson & Johnson nu mai este valabil în Austria

Publicitate

Certificatul verde cu vaccinul Johnson & Johnson nu va mai fi valabil în Austria. Autoritățile din această țară au anunțat că toate aceste documente pentru persoanele vaccinate cu o monodoză își pierd valabilitatea începând de luni, 3 ianuarie.

Astfel, acest document nu va mai fi valabil pentru călătorii și nici pentru accesul în această țară. Austriecii au luat această măsură după ce au înregistrat foarte multe infectări la persoanele imunizate cu acest ser.

Între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă și față de noua variantă Omicron, în comparație cu vaccinurile ARN mesager, astfel că a menținut decizia de a renunța la vaccinul Johnson & Johnson, luată în luna noiembrie.

Pentru a putea folosi în continuare certificatele verzi, persoanele imunizate cu acest ser trebuie să se vaccineze cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Însă circa 75 000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Totodată, Danemarca, Finlanda și Slovenia au renunțat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson. Totuși, cercetătorii sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susținut săptămâna trecută că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecție de 85% în fața variantei Omicron.

Așadar, românilor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson nu le mai sunt recunoscute certificate le verzi pe teritoriul Austriei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!