Așteptarea a luat sfârșit! Când ajung în România primele doze de vaccin împotriva COVID-19

Publicitate

Crăciunul aduce o veste mult așteptată de români! Primele doze de vaccin împotriva coronavirusului ajung în țară, mâine, 25 decembrie, în jurul orei 12.00, pe la Vama Nădlac 2, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. “Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România”, se arată în comunicat.

Zilele Europene ale vaccinării în România încep pe 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, în jurul orei 12.00, prin Vama Nădlac 2 a primelor 10 000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 și până pe 27 decembrie. Ele vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico Militară “Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul “Cantacuzino” este 07.00.

Vaccinarea debutează în data de 27 decembrie în toate cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de al Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, ora 09.00. În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00.

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!