Așteptare prelungită la COS Târgoviște! Procedurile de preluare de către stat, greoaie

Publicitate

Așteptarea continuă la Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Cei peste o mie de salariați, ințial concediați (în vara acestui an) vor fi pontați în continuare în șomaj tehnic, această măsură fiind prelungită pentru a treia oară din 6 noiembrie până pe 20 noiembrie.

Între timp, potrivit liderului Sindicatului ”Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, ”la COS Târgoviște SA continuă operațiunile de inventariere a mijloacelor fixe, în vederea preluării activității de producție  de către statul român”.

Procedurile de preluare de către stat sunt greoaie și durează de ceva luni, însă sindicaliștii au încercat în toată această perioadă de incertitudine să liniștească angajații.

Totodată, așa cum anunțau luna trecută specialiștii în economie, unitatea metalurgică din Târgoviște ar putea să devină ”prima companie privată, în insolvenţă, la care statul devine acţionar prin conversia în acţiuni a datoriei la buget, dacă intenţia Guvernului Ludovic Orban se va materializa. În acest caz, este posibil ca producţia combinatului să fie repornită până la finalul anului, susţin oficiali ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, conform CursDeGuvernare.ro.”, scria bursa.ro la jumătatea lunii octombrie.

Cert este că toată lumea speră ca unitatea metalurgică să nu pună definitiv lacătul pe poartă și să nu se adeverească proverbul românesc ”boală lungă, moarte sigură”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!