Astăzi se anunță Cod Galben de caniculă în Dâmbovița! În a doua parte a zilei și începând de mâine vremea va fi instabilă

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis câteva mesaje de avertizare meteorologică care vizează județul Dâmbovița. Primul dintre acestea se referă la această zi, 17 august, când dâmbovițenii se vor confrunta cu un val de căldură și disconfort termic accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade.

De asemenea, tot astăzi, în intervalul 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00 se va manifesta un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în zona montană. În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Începând de mâine, 18 august, de la ora 10:00 – până la 19 august, ora 10:00 se va manifesta un Cod Galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuate. În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!