Astăzi, o nouă ediție Ora Pământului. Primăria Titu organizează un Marș al luminilor

Publicitate

Ora Pământului 2022 este organizată astăzi, 26 martie, când, de la ora 20.30, oamenii din întreaga lume sunt îndemnați să stingă lumina. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Devenită cea mai mare manifestare de mediu din întreaga lume, Ora Pământului (Earth Hour) are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald.

Primăria Titu a anunțat că participă la Ora Pământului, astfel că astăzi, sub sloganul ”Dăruiește pământului din energia ta”, la Titu va avea loc un Marș al luminilor, cu plecare la orele 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc Titu, unde fa fi format un ceas uman.

Partenerii evenimentului sunt: Biblioteca Orășenească Titu, Casa de Cultură Titu Târg, Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”, Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg, Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”, Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!