Astăzi a fost aprobat bugetul Târgoviștei pe 2022. 60% din total, destinat investițiilor

Publicitate

În această dimineață, a fost aprobat bugetul municipiului Târgoviște pe anul 2022, în ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal.

Potrivit primarului Cristian Stan, bugetul este bazat pe investiții, secțiunea destinată proiectelor pentru dezvoltare reprezentând aproape 60% din total și însumând nu mai puțin de 293.306.000 lei. Vestea bună este că 64% din această sumă este constituită de fondurile europene, un adevărat motor al investițiilor publice din Târgoviște.

”Sunt derulate proiecte în toate domeniile de infrastructură posibile: în reabilitare stradală, în infrastructura socială, infrastructură de transport, infrastructură sportivă și, foarte important, continuăm cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: creșe, grădinițe, școli.

Avem deschise, deja, zeci de șantiere de investiții și vor urma alte câteva zeci. Dar despre toate acestea, în detaliu, vom discuta la momentul potrivit.

În pofida unor dificultăți financiare deosebite, facem tot ceea ce depinde de noi pentru a menține ritmul susținut de modernizare și dezvoltare a municipiului Târgoviște, bazându-ne în primul rând pe fondurile nerambursabile puse la dispoziție de către Uniunea Europeană!

Suntem la fel de serioși, la fel de implicați, la fel de responsabili!”, a transmis edilul municipiului.

Bugetul Târgoviștei pe anul 2022 este aproape 500 milioane lei (din care aproximativ 70 de milioane reprezintă taxele și impozitele locale).

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!