Astăzi a început sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. Un candidat din Dâmbovița a fost eliminat de la prima probă pentru că a intrat cu telefonul mobil

Publicitate

Astăzi a început sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În județul Dâmbovița a fost depistat un singur candidat încerca să fraudeze examenul, fiind prins cu telefonul mobil, motiv pentru care a fost eliminat din centrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Târgoviște. Potrivit IȘJ Dâmbovița, acesta provenea de la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești.

Din întreg județul s-au înscris la o doua sesiune a bacalaureatului 937 de candidați, dintre care 625 din promoția curentă, respectiv 312 candidați din promoțiile anterioare. La prima probă scrisă au participat 258 candidați, 80,12% din totalul de 322 de candidați înscriși la această probă.

Următoarele probe se vor desfășura conform calendarului:

  • marți, 17 august – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultate finale vor fi afișate vineri, 3 septembrie. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!