Asistentă medicală înjunghiată de un pacient în curtea unui spital de psihiatrie din Bihor

Publicitate

Incident șocant, miercuri de dimineață, în curtea Spitalului de Psihiatrie din orașul Ștei – județul Bihor! Un pacient din cadrul unității medicale a înjunghiat o asistentă medicală.

Femeia se afla în curtea spitalului când agresorul a rănit-o cu un cuțit în spate, în partea dreaptă. Colegii săi au intervenit imediat și i-au acordat primul ajutor victimei.

La scurt timp după incident, asistenta a fost transportată de urgență la Spitalul din Ștei, de unde a fost preluată de un elicopter SMURD și dusă la Oradea. Cadrul medical a suferit o plagă penetrantă la nivelul toracelui și a fost suspusă unei intervenții chirurgicale. Femeia este în stare stabilă.

De asemenea, agresorul a fost imobilizat de îngrijitori și izolat într-un salon.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă tribunalul Bihor a ajuns la fața locului și face cercetări pentru tentativă de omor.

“Azi dimineaţă la ora 8.00, când am ajuns în spital, am aflat că o asistentă dieteticiană care voia să meargă la bucătărie a fost înjunghiată de un pacient, din spate, în curtea unităţii. Acum este Poliţia aici, se face o anchetă. După ce i s-a acordat primul ajutor, colega asistentă a fost dusă la spitalul din Beiuş. Încă nu ştim cât de adâncă este rana, ştim doar că s-a ridicat pe picioarele ei”, a declarat pentru www.bihoreanul.ro managerul unităţii, dr. Carmen Ghilea.

Potrivit acesteia, bolnavul care a înjunghiat-o pe asistentă este sub tratament de mai mulţi ani, dar avea dreptul să iasă în curtea spitalului şi chiar “se înţelegea bine” cu femeia pe care a înjunghiat-o.

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei este subordonat direct Ministerului Sănătăţii, iar în trecut au mai existat incidente provocate de pacienţi care au agresat fie cadre medico-sanitare, fie pe alţi bolnavi, iar alţii s-au sinucis.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!