Asalt al turiștilor la munte, în ciuda COVID-19. Cele mai căutate două stațiuni montane în minivacanța de 1 Decembrie

În ciuda pandemiei de COVID-19 și a perioadei de stare de alertă în vigoare, mii de români au ales să-și petreacă minivacanța de 1 Decembrie departe de casele în care au stat mai mult decât oricând în acest an, alegând în special zonele montane.

Multe dintre locurile de cazare disponibile au fost ocupate, iar specialiștii în turism au întocmit deja o listă cu cele mai căutate stațiuni la munte.

Potrivit acestora, două dintre cele mai apreciate zone de turism sunt luate cu asalt de români. Este vorba despre Bran-Moeciu și Poiana Brașov, stațiuni pentru care amatorii și-au făcut rezervări din timp. Datele oficiale arată că, în această minivacanță de  aproape o săptămână jumătate din capacitatea de cazare din cele două puncte „fierbinți” ale turismului montan este ocupată.

Reprezentanții Asociaţiei Turism Poiana Braşov au precizat pentru presa centrală că, în ciuda pandemiei de coronavirus, aproape 70 la sută din capacitate de cazare a hotelurilor din zonă s-a ocupat, perioada aceasta fiind o gură de oxigen pentru hotelierii din zonă, deoarece gradul de ocupare este similar cu cel din 2019, an în care nicio pandemie  nu se întrezărea la orizont.

Chiar dacă cu un grad de ocupare de 50%, Bran-Moeciu întrezărește o perioadă propice odată cu debutul iernii și cu minivacanța de 1 Decembrie.

Potrivit surselor centrale, se pare că mulți dintre cei care au făcut rezervări au negociat cu hotelierii situații de criză, cum ar fi cele medicale. Astfel, părțile au reușit să ajungă la un acord în cazul în care apar surprize neplăcute. Mai exact, dacă nu pot onora rezervarea, turiștii își vor primi înapoi o parte din banii depuși.

Un lucru bun pentru turiști este și faptul că tarifele, și la Poiana Brașov, și la Bran Moeciu, sunt aproape similare cu cele din 2019.

Pe de altă parte, există deja o cerere importantă din partea turiștilor și pentru vacanța de Crăciun și Revelion, în ciuda pandemiei de COVID-19 și a măsurilor care, deocamdată, interzic petrecerile cu mai multe persoane.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!