Așa să fie oare? Avertismentul dur al medicului Alexandru Rafila: “În perioada următoare toți nevaccinații, foarte probabil, se vor infecta”

Publicitate

Medicul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă în privința persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2. Doctorul a transmis, duminică seara, într-o emisiune B1 TV, că toate persoanele care nu s-au imunizat, foarte probabil, se vor infecta cu coronavirus, pentru că tulpina delta e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală.

“Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a precizat doctorul Alexandru Rafila, la B1 TV.

Alexandru Rafila, care este și deputat PSD, a precizat că în vara anului trecut în țara noastră a lipsit o campanie privind vaccinarea, care să-i convingă pe cei care nu erau deciși cu privire la vaccinare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!