„Arta restaurării”, o nouă expoziție deschisă publicului dâmbovițean

O nouă expoziție – „ARTA RESTAURĂRII”, organizată la Muzeul de Istorie, în perioada 14 – 26 mai 2022, de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Expoziția include numeroase obiecte de patrimoniu, restaurate de membrii Laboratorului de Conservare – Restaurare din cadrul muzeului, multe dintre acestea fiind distinse cu premii la saloanele naționale de restaurare.

Expoziția va fi inaugurată pe 14 mai 2022, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Această dată a fost aleasă special pentru a pune în valoare importanța restaurării și măiestria profesioniștilor din muzee. Artefactele etalate acoperă toate categoriile de patrimoniu, iar piesele sunt însoțite de ilustrație sugestivă, care prezintă toate etapele procesului.

Este o rară ocazie de a descoperi o activitate din culisele muzeului și de a prețui, o dată în plus, importanța muzeelor, ca deținătoare de bunuri de patrimoniu cultural.

Expoziția este deschisă zilnic, în intervalul orar 08:00 – 17:00, la sediul Muzeului de Istorie – Calea Domnească nr. 189.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!