Arsenal de articole pirotehnice, găsit în casa unui adolescent din Dâmbovița. Luptătorii SAS au fost prezenți la percheziția efectuată

Publicitate

Polițiștii dâmbovițeni au găsit, marți, o cantitate impresionantă de petarde și artificii la locuința unui tânăr de 19 ani, din comuna Gura Șuții, în urma unei perchiziții. În urma celor găsite la domiciliul său, adolescentul s-a ales cu dosar penal.

„La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și efective de la Poliția Orașului Găești, au descins la domiciliul unui tânăr de 19 ani, din Gura Șuții.

În urma percheziției efectuate, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 1.028 de articole pirotehnice din clasele F2 și F3, care ar fi fost deținute fără drept în vederea comercializării.

Activitățile de cercetare penală sunt desfășurate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!