Arme de foc introduse ilegal în țară, descoperite în locuința unui bărbat din Cândești

Publicitate

Arme de foc introduse ilegal în România au fost descoperite în locuința unui bărbat din comuna Cândești.

Oamenii legii au găsit în casa bărbatului de 65 de ani două arme neletale supuse autorizării care pot avea potențial letal. Acestea ar fi fost achiziționate din Anglia și introduse ilegal în țară în ultima lună anului trecut.

Conform unui comunicat IPJ Dâmbovița, bărbatul este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

“Polițisti din cadrul S.A.E.S.P. Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în executare un mandat de percheziție la domiciliul lui U.M., un bărbat  de 36 ani din comuna Cândești.

Polițiștii au identificat si indisponibilizat 2 arme neletale supuse autorizării care pot avea potențial letal (1 pușcă cu aer comprimat cal. 4.5 și 1 pușcă cu aer comprimat cal. 5.5) care au fost cumpărate din Anglia și introduse ilegal în țară în luna decembrie 2019.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată fapte prevăzute și pedepsite de art. 342, alin. 2 C.P. și art. 271 din LG. 86/2006”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!