Armata Română se va implica în vaccinarea populației. Unde va fi ținut vaccinul anti-COVID, după ce va ajunge în țară

Publicitate

Ministerul Apărării Naționale (MApN) va asigura transportul terestru aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în țară a acestora și preluarea și transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Ministrul Nicolae Ciucă a anunțat, luni seară, că Armata României va sprijini echipele de vaccinare ca resursă umană calificată.

Acesta a participat ieri, la Palatul Cotroceni, la ședința privind “Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională”, prezidată de președintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia au fost stabilite principalele atribuții pe care MApN le va avea în acest demers cu anvergură națională.

“Armata Română va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilități prin structurile de specialitate, pentru a asigura condițiile logistice necesare desfășurării acestei campanii la nivel național”, a transmis Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, au fost identificate soluții de depozitare a noului vaccin anti-COVID în condiții speciale, centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” București.

La nivel național au fost stabilite șase centre regionale la spitalele militare de urgență de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea, a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!