Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, s-a împărtășit din același potir cu ceilalți călugări. Niciunul dintre ei nu s-a infectat cu COVID-19

Publicitate

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, s-a împărtășit din același potir cu ceilalți călugări de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în două rânduri, iar călugării nu au fost infectați cu COVID-19, relatează avereabisericii.ro.

Pimen Suceveanul s-ar fi împărtășit în Noaptea de înviere, dar și luni de dimineață, ziua când a ajuns la spital infectat cu coronavirus. Cu toate acestea, cei care s-au împărtășit cu el din același potir au ieșit negativi la testele efectuate de medici. Singurul preot care a ieșit pozitiv, culmea, nu s-a împărtășit pentru că el a fost cel care s-a îngrijit de derularea slujbelor.

Mesajul preoților este următorul: “„Vreau să aveți în vedere faptul ca ierarhul nostru ÎPS Pimen a slujit în noaptea de Paște precum și luni, alături de toți părinții de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Cu toții s-au împărtășit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a făcut paracliserie și s-a îngrijit de buna rânduială a slujbei.

Acum, după atât de multă vorbărie și indignare pe la televizor, au ajuns testele părinților și ale muncitorilor de la Sfântul Ioan. Din toți cei testați, unul singur a ieșit pozitiv, și acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtășit din potirul ținut de ÎPS Pimen.

Aceasta a rânduit Dumnezeu pentru cei căldicei care se apropie de Sfântul Potir și de „infama linguriță” cu frica de contaminare cu viruși și pentru cei care nu vor să priceapă odată că este Sfântul Trup și Sfântul Sânge ale Domnului, izvorul vieții și a tot harul în acel potir. Să luăm aminte!

Mesaj de la părinții slujitori la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Suceava”, se arată într-un aticol de pe site-ul avereabisericii.ro.

Arhiepiescopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu coronavirus pe 20 aprilie, iar tot atunci a fost transferat de la Suceava la Institutul “Matei Balș” din București, cu un elicopter.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!