Arctic donează ventilatoare mecanice spitalelor din Dâmbovița. Compania a mai donat în alte 21 de țări

Publicitate

Aflată alături de dâmbovițeni, dar și de români încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Compania Arctic donează acum ventilatoare mecanice spitalelor din judeţul Dâmboviţa, ca parte a campaniei de responsabilitate socială ”Arctic pentru sănătate”, având ca obiectiv sprijinirea echipelor medicale care luptă împotriva crizei generate de Coronavirus.

Ventilatoarele sunt concepute şi produse pentru unităţi de terapie intensivă şi reanimare, fiind fabricate în conformitate cu standardele internaţionale de siguranţă şi compatibilitate electromagnetică şi pot sprijini toate categoriile de pacienţi: femei, bărbaţi, copii şi adulţi, având o importanţă vitală în tratamentul Covid-19.

Demn de remarcat este că Arcelik, lider european al industriei de electrocasnice şi compania-mamă a Arctic, a produs 5.000 de ventilatoare ATI, fără scop lucrativ, pentru a răspunde cererii interne şi internaţionale. Dintre acestea, 2.660 au fost trimise în 21 ţări, inclusiv în ţări grav afectate, precum Brazilia. Dispozitivele companiei au ajuns şi în Somalia, Afganistan, Azerbaidjan, Bangladesh, Emiratele Arabe Unite, Ciad, Daghestan, Ecuador, Kazahstan, Kirgizstan, Columbia, Libia, Nigeria, Uzbekistan, România, Siria, Sudan şi Maroc, pentru a sprijini eforturile de tratare a cazurilor din aceste ţări.

Această donaţie se află sub umbrela campaniei de responsabilitate socială a companiei, “Arctic pentru sănătate”, prin care compania Arctic evaluează în permanenţă posibilitatea adoptării unor măsuri şi acţiuni prin care să contribuie la efortul comun al societăţii în lupta împotriva COVID-19. În baza colaborării cu Crucea Roşie Română şi cu Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, compania a donat peste 1.300 de electrocasnice, contribuind la dotarea a peste 90 de spitale şi servicii de ambulanţă cu produse necesare personalului medical şi pacienţilor.

Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi unul dintre cei mai importanţi angajatori şi exportatori ai României. Cu aproximativ 4.300 de angajaţi, compania exportă 79% din producţia totală în peste 78 de ţări.

Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arcelik din anul 2002. Compania deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găeşti, dar și singura fabrică Industry 4.0 din România şi una dintre puţinele din Europa, fabrica din Ulmi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!