Apune vremea PCR (pile, cunoștințe, relații)! Deputatul USR PLUS de Dâmbovița, Daniel Blaga, despre concursul pentru șefia caselor de sănătate

Publicitate

”Vremea pilelor, a cunoştinţelor şi relaţiilor începe să apună, iar asta se vede cu ochiul liber”.

Aceasta este concluzia deputatului USR PLUS de Dâmbovița, Daniel Blaga, după rezultatele dezastru pentru șefia caselor județene de sănătate, instituții publice în care alianța a început ”curățenia” chiar de la nivelul conducerilor, dar și încercările de a organiza concursuri corecte pentru ca profesioniștii în domeniu să poată manageria aceste structuri.

”Un exemplu concludent, aici, în comunitate? Recentul concurs pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa. Rezultatul? Proba scrisă NU a fost promovată  cu nota minimă necesară de către niciunul dintre cei patru candidaţi. Mai mult decât atât, niciunul dintre aceștia nu a reușit nici măcar să obțină «un cinci».

Astfel, postul pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa va fi scos din nou la concurs în următoarele două săptămâni.

Am spus-o de la bun început, reamintesc şi acum – USR PLUS îşi doreşte ca funcţiile de conducere din instituţiile publice să fie deţinute de oameni competenţi, cu un C.V. solid și cu o carieră care să îi recomande. România are profesionişti,  Dâmbovița de asemenea. Mulţi oameni care au lucrat sau lucrează în domeniul privat şi care au dovedit performanţă în activitatea lor. De ei avem nevoie în funcţiile cheie ale statului. Cât mai rapid.

Din acest motiv, cred cu tărie că posturile de conducere trebuie deţinute de către cei care ştiu deja că trebuie să lucreze în interesul cetăţenilor şi nu al altora, cu bună-credinţă cu cu indicatori clari de performanţă şi corectitudine. Convins că a venit vremea oamenilor buni, sper că se vor înscrie la concursurile publice din ce în ce mai mulţi participanţi bine formaţi profesional, competenţi şi dornici să schimbe lucrurile în bine, mai ales acum, văzând că „prieteniile” încep să nu mai funcționeze (pentru că, sunt convins, acesta a fost motivul pentru care, prea des, prea mulți profesioniști au decis să stea departe de astfel de concursuri, cunoscând „istoria” în care competențele erau trecute în plan secund).

Sunt foarte mulţi dâmboviţeni care merită să ajungă în aceste funcţii doar pe meritul lor şi a ceea ce au dobândit în urma studiilor şi a carierei de până acum. În fiecare dintre ei îmi pun încrederea”, a transmis parlamentarul USR PLUS pe contul personal de Facebook.

Vă reamintim că la recentul concurs pentru șefia caselor județene pentru asigurări de sănătate, la nivel național, doar 5 dintre cei 33 de candidați au reușit să promoveze examenul.

Situația a fost una dezastruoasă și la nivelul Casei Județene pentru Asigurări Dâmbovița. Pentru fotoliul de director al CJAS Dâmbovița s-au “bătut” patru candidați, dar niciunul nu a reușit să obțină punctajul minim (70 puncte) pentru a fi declarat admis.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!