Aproape 3000 de elevi dâmbovițeni vor intra în programe remediale, după ce au rămas cu mediile neîncheiate în primul semestru

Publicitate

Aproape 3000 de elevi dâmbovițeni vor intra în programe remediale, după ce au rămas cu mediile neîncheiate în primul semestru al acestui al doilea an școlar desfășurat atipic, în condiții de pandemie de COVID-19!

”2810 elevi din județul Dâmbovița au mediile neîncheiate la finalul semestrului I. În învățământul primar sunt 222 de elevi cu mediile neîncheiate, din gimnazial – 889 de elevi, profesional – 723, din liceu – 916, postliceal – 60. Sunt copiii care nici la acest moment poate că nu au acces la învățământul online, poate că nu au o tabletă, un telefon sau un dispozitiv electronic, dar sunt și foarte multe situații, copiii care migrează, care pleacă periodic cu părinții în afară, se întorc și care, nici dacă este învățământ fizic, nu vin.

Mai sunt copiii din mediile defavorizate, nesupravegheați și pentru care unitățile de învățământ, autoritățile locale, toți factorii implicați încearcă prin proiecte, prin măsuri compensatorii să diminueze pe cât posibil numărul celor care părăsesc timpuriu educația”, a explicat inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, prof. Cătălina Homeghiu, citată de Dâmbovița24.ro.

La o comparație cu anul școlar trecut, cifrele nu diferă foarte mult, susține conducerea ISJ Dâmbovița, totuși acești copii urmează să fie beneficiarii unor programe remediale, ei fiind cei cu ”pierderile cele mai mari”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!