Aproape 17.000 de vaccinări anti-COVID-19 astăzi în România, în rândul personalului sanitar și de asistență socială

Publicitate

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 6 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 16.945.

Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 58.554.

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 66 reacții comune și minore, dintre care: 28 reacții de tip local și 38 reacții generale. Alte 2 reacții sunt în curs de investigare.

Vă reamintim că numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) se ridică astăzi la 202 reacții comune și minore și 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie). De asemenea, alte 2 reacții sunt în curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

În această etapă sunt programați la imunizare cei care doresc din categoria personalului sanitar și de asistență socială. În Dâmboviţa, acest lucru se realizează de luni, 4 ianuarie, în cele 5 centre  de vaccinare organizate la nivelul SJU Târgovişte, Spitalului Municipal Moreni, Spitalului Orăşenesc Găeşti, Spitalului Orăşenesc Pucioasa şi Centrului Multifuncțional Titu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!