Aparatul administrativ de stat are cu 13.564 de angajați mai mult. Daniel Blaga, deputat USR: „Mai știți marea «Reformă în administrație» a lui Ciolacu?”

Publicitate

„Marea reformă în administrație” a venit cu peste 13.500 de salariați în plus

Așa-zisa „Reformă în administrație” a premierului Marcel Ciolacu, pusă la zid de USR.

În loc să reducă numărul de angajați în administrație, Guvernul Ciolacu – potrivit analizei opoziției – numărul angajaților de la stat a crescut cu 13.564, cel mai mare număr de persoane (550) fiind angajat la Ministerul Investițiilor.

Deputatul USR de Dâmbovița, Daniel Blaga, a declarat: „Mai știi marea «Reformă în administrație» a lui Ciolacu? Aia care reducea drastic aparatul bugetar și diminua cheltuielile. Right! Anunțată din septembrie, trebuia să se termine până la sfârșitul anului. Evident că n-au reușit, așa că și-au dat un nou termen: iunie 2024.

 În realitate, marea reformă a lui Ciolacu a mărit numărul angajaților în 2023 în loc să-l scadă! Te iei cu mâinile de cap. Uite:

Ministerul Familiei +67 angajați

Ministerul Cercetării +35 angajați

Ministerul Investițiilor +550 angajați

Ministerul Energiei +11 angajați

Ministerul Finanțelor +100 angajați

Realitatea? Anul trecut, numărul angajaților la stat nu numai că n-a scăzut, dar a crescut cu 13.564”, a declarat parlamentarul USR.

În august anul trecut, Marcel Ciolacu declara: „România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă”, iar în toamnă, tot premierul susținea că, până pe 31 decembrie, toate ministerele trebuie să vină cu reorganizarea ministerelor, precizând: „Am început cu o administraţie mai suplă, prin legea de asumare, am creat cadrul legislativ ca această reformă în administraţie să pornească. Nu pot să fac o reformă pe colţul mesei, pentru că vorbim şi de oameni şi de funcţionalitate”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!