Anunțul specialiștilor ANM despre vremea din această săptămână: “Am putea avea în jur de – 10 grade” . Sunt anunțate ploi abundente pentru mai multe zone de țară

Publicitate

Meteorologul Mihai Huștiu (ANM) a vorbit despre cum va fi vremea în această săptămână, spunând că sunt previziuni care au în vedere schimbări foarte bruște de temperatură. Dacă săptămâna debutează cu 20-21 de grade în unele părți, e posibil ca valorile să ajungă negative înspre sfârșitul săptămânii.

“Astăzi, 20-21 de grade, aici în partea sudică, sud-estică. Mâine, temperaturi maxime de numai 10 – 11 grade, în partea sudică, ceea ce înseamnă o diferenţă, dacă e să ne raportăm la maximele de astăzi, de zece grade de la o zi la alta. Minimele devin tot mai coborâte. Dacă la noapte, pentru Capitală, estimăm o temperatură maximă de 7-8 grade, pentru noaptea de marţi spre miercuri vom avea o temperatura de 1-3 grade, iar miercuri spre joi va fi chiar uşor negativă temperatura în Bucureşti, cuprinsă între -2 și 0 grade”, a spus acesta, potrivit Dcnews.ro. 

De asemenea, în zona Transilvaniei sunt estimate temperaturi care ajung până la -10 grade. La noapte sunt așteptate ploi în multe zone alte țării și chiar să apară ceaţă, nebulozitate joasă, urmând ca în weekend vremea să fie mai frumoasă.

Totodată, Mihai Huștiu anunță pentru și Capitală o săptămână ploioasă și cu vreme rece, fiind de fapt o normalitate pentru luna noiembrie.

“Nu există avertizări ce vizează Capitala, doar că va ploua, nu vor fi cantităţi foarte mari de apă. De la o temperatură de 20 de grade estimată pentru astăzi, mâine vom avea cel mult 9-10 grade la amiază. Minimele sunt foarte mici în Bucureşti. În perioada asta, în Capitală, ar trebui să avem cam 12 grade, maxima. Noi vom avea 8-9 grade, un pic sub normalul perioadei. Pe timpul nopţii, ar trebui să avem cam 2-3 grade. Noi vom avea, miercuri dimineaţa, minus 2, 0 grade.

 Vineri, în Bucureşti, am avut 25 de grade, la Călăraşi 29 de grade. Ne-am apropiat de recordul absolut de căldură pe noiembrie – atunci au fost 28.9 grade, iar recordul absolut este de 30,5. Iată că acum revenim la ceea ce ar trebui să fie noiembrie. Până acum, a fost neobişnuită căldura aceasta. Acum, încet, încet, temperaturile revin cumva în limite normale şi coboară un pic sub normalul perioadei”, spune meteorologul, potrivit Dcnews.ro. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!