Anunțul îngrozitor făcut de Prefectura Dâmbovița după creșterea accelerată a cazurilor de COVID-19: “ Ne va conduce către inevitabila măsură de carantină zonală a unor localități”

Publicitate

Pandemia de coronavirus a ajuns de necontrolat în Europa, cât și în România. Același lucru se poate vedea cu ochiul liber și în județul Dâmbovița. Toată lumea se teme de ce este mai rău!

Sistemul medical se află la un pas de colaps, iar mai mult de atât ne îndreptăm cu pași repezi spre intrarea în stare de urgență,așa cum se observă în foarte multe state europene.  Dacă acest lucru nu se va produce până în alegerile din 6 decembrie, foarte probabil, acest lucru se va produce după acel scrutin.

Așa cum se cunoaște, începând de luni, 9 noiembrie, în România vor fi impuse restricții mult mai dure ca până acum: toate școlile din țară vor trece în oline, circulția va fi restricționată pe timpul nopții, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21.00.

Mai mult de atât, unde situația o va cere, anumite localități vor fi carantinate. Despre acest lucru, ieri, a prezentat câteva aspecte și Prefectura Județului Dâmbovia. Aceasta a transmis într-un comunicat de presă că este inevitabilă carantinarea în anumite localități, ținând seama de ritmul accelerat al cazurilor de COVID-19.

„Instituțiile MAI din județul Dâmbovița (polițiști, jandarmi, pompieri) au desfășurat astăzi o acțiune în municipiul Târgoviște pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor și măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În ultimele zile au fost înregistrate cifre îngrijorătoare ale persoanelor confirmate cu virusul SAR-CoV-2, astfel că rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile în județul Dâmbovița este de 2,72 cazuri/1000 de locuitori.

Conform ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a fosr depășită astfel:

-peste 5 cazuri/1000 locuitori în 2 unități administrativ-teritorilae;

-peste 4 cazuri/1000 locuitori în 6 unități administrativ-teritoriale;

-peste 3 cazuri/1000 locuitori în 17 unități administrativ-teritoriale;

-peste 1,5 cazuri/1000 locuitori în 34 unități administrativ-teritoriale.

Pentru toate aceste unități administrativ-teritoriale sunt prevăzute măsuri specifice în conformitate cu HG nr. 856/2020.

Acțunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor.

Reiterăm apelul nostru atât către cetățeni, dar mai ales către conducătorii tuturor instituțiilor publice, să acorde o aenție sporită măsurilor ce se impun în astfel de situații. Statistica ne arată că astăzi cele mai multe focare se dezvoltă în sintituțiile publice! Dubla activitate a conducătorilor acestor instituții de reprezentanți ai statului și de angajatori îi obligă la o dublă responsabilitate!

Menținerea acestui ritm de transmiterea comunitară a noului coronavirus ne va conduce către inevitabila măsură de carantină zonală a unor localități.

Nimeni nu dorește o asemenea măsură! Populația, greu încercată de aceste măsuri de restricție, nu trebuie să ajungă în ipoteza de a trece prin măsuri și mai atractive.

Din acest moment, considerăm că lipsa de implicare a oricărui factor potențial responsabil din administrația teritorială și locală este un gest culpabil și nu vom ezita în a cere organelor de control sancționarea inacțiunilor din zona măsurilor de protecție, așa cum sunt stabilite ele prin actele normative.

Printr-un efort comun, autoritățile – populație, putem treceprin această criză sanitară!”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Dâmbovița.

Mai jos vă prezentăm rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori pe localități de ieri, 5 noiembrie:

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!