Anunțul făcut de ministrul Energiei: se pun bazele unei legi prin care să se exploateze energia eoliană din Marea Neagră

Publicitate
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că urmează ca până la finele anului să se implementeze proiectul de lege care permite exploatarea energiei eoliene din Marea Neagră. Acesta a menționat că fără baza legală, investitorii nu se pot apuca de demararea proiectului.
Anunțul a fost făcut după participarea ministrului, în perioada 6-8 septembrie, la Simpozionul Român al Energiei – SIREN 2021, cu tema „ Sectorul Energetic Românesc – Șansa unui nou început”, organizat de către Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), sub egida Ministerului Energiei.
Virgil Popescu spune că proiectul offshore wind se va desfășura cu ajutorul noilor mecanisme financiare și cu noile scheme de ajutor de stat, deși în această perioadă statul pare mai preocupat de lupta pentru coaliții și putere.
“Hidroelectrica este pregătită să înceapă o investiţie în Marea Neagră şi sunt convins că o să găsească parteneri cu expertiză astfel încât să avem primul parc eolian offshore de 300 de MW cel puţin. Pentru acest lucru este nevoie de întărirea reţelei de transport al energiei şi de închiderea inelului de 400 kV. Am găsit soluţii împreună cu Transelectrica şi o să vedeţi în curând că probabil, Transelectrica va fi printre primii beneficiari ai Fondului pentru Modernizare, poate chiar de anul acesta”, anunță ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!