Ansamblul de dansuri populare „Datina” Pucheni, încântător la ediția din acest an a Conferinței Naționale a Coregrafilor și Directorilor Artistici din România

Publicitate

Ansamblul de dansuri populare „Datina” Pucheni s-a aflat din nou la înălțime, așa cum a fost și în toamna anului trecut, când a intrat în posesia unor premii extrem de valoroase, la Constanța și Craiova.

De această dată, în perioada 28-31 martie, ansamblul coordonat și acompaniat de frații Petrișor și Vasile Mihaiu, a avut o prezentare de excepție la cea de-a X-a ediție a Conferinței Naționale a Coregrafilor și Directorilor Artistici din România, găzduită de localitatea Bughea de Sus, din județul Argeș. Spectacolul oferit de ”Datina” Pucheni a încântat din plin toți coregrafii de dans popular din majoritatea județelor din țară prezenți la conferința de la Bughea de Sus.

Pe lângă coregrafii și directorii artistici din județele Bacău, Olt, Arad, Gorj, Dolj, Bihor, Brașov, Cluj, Suceava, Neamț, Alba, Argeș, Bistrița, Dâmbovița, Sibiu, Mureș, Maramureș, Ialomița, Brăila, Galați, Vrancea, Ilfov, Botoșani, Constanța, Caraș-Severin, Mehedinți, Prahova, Tulcea, Iași, Buzău, Timiș, Sălaj, Vâlcea și municipiul București, la eveniment a fost prezent și Nea Mărin (Marin Barbu), îndrăgitul coregraf și prezentatorul show-ului TV „Poftiți pe la noi”.

„Ce au realizat acești copii prin această reprezentație este echivalentul unui spectacol în fața a sute de spectatori. În fața lor s-au aflat cei mai mari coregrafi din țară, titani ai dansului popular. Dar, așa cum s-a văzut, fetele noastre au fost la înălțime și de această dată. Mulţumesc părinților care au fost alături de noi, dar și domnului primar al comunei Pucheni care ne-a onorat cu prezența. Prin ceea ce am demonstrat suntem acolo unde trebuie”, ne-a declarat Petrișor Mihaiu, coordonatorul ansamblului „Datina”.

Fără doar și poate, un ansamblu de dansuri populare este întotdeauna ambasadorul comunității din care provine! Nimic nu reprezintă și nu spune mai multe despre o comunitate decât dansul, cântecul și portul popular al locului. În ultimii ani, comuna Pucheni s-a mândrit cu acest ansamblu excepțional.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!