Angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase elevilor vor primi amenzi imense! Decizia a fost adoptată în Senat

Publicitate

De acum înainte toți angajații din învățământ care pretind elevilor bani sau alte foloase ar putea fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 2.000 lei. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege formulat la inițiativa USR și AUR, adoptat luni în Senat, scrie Alba24.ro.

În lege se menționează că „în unităţile de învăţământ de stat şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sau chiar în afara acestor spaţii, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpuşilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare şi de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora”,potrivit sursei citate.

Sesizarea acestor fapte poate fi făcută de către părinți sau tutorele legal, ori de către profesori sau alți angajați. După denunțare, amenzile vor fi aplicate de către ofiţerii sau agentul de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu competenţe în domeniu.

De asemenea, o singură excepție se face de la activitățile extrașcolare precum ”excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte asemenea activităţi care nu privesc în mod direct actul de educaţie”, menționează proiectul de lege, potrivit Alba24.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!