Angajări în Armată 2021: Aproape 1500 de posturi pentru soldați și gradați profesioniști

Publicitate

Aproape 1500 de posturi de soldați și gradați profesioniști au fost scoase la concurs pentru pentru seria de formare 2021. Cei interesați de o carieră militară trebuie să aibă minim 18 ani și cel mult 45 de ani, dar și studii minim 10 clase.

Pentru seria din acest an sunt disponibile 1 484 de locuri în București și 28 de județe, printre care și Dâmbovița.  Pentru a participa la procesul de recrutare, cei interesați pentru un astfel de post se pot înscrie până la data de 28 mai.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie. Dosarele de candidat vor fi finalizate până la data de 23 iulie.

Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 09-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a). Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidații FĂRĂ stagiu militar). Candidații cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.

Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, doar cu actul de identitate.

Este recomndat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare pentru a afla cum te poți înscrie online (prin e_mail).

Numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de domiciliu). Poți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.

 Criterii de recrutare:

– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

– absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);

– permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma “auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma “geniu”.

Sursă foto: Facebook Recrutare MApN

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!