Andreea Răducan, gimnasta româncă de talie mondială, despre efortul, performanța și emoția pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Publicitate

Andreea Răducan, gimnasta româncă de talie mondială, a vorbit despre ceea ce a însemnat pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta a povestit despre eforturile tuturor sportivilor care s-au pregătit pentru ediția “atipică” din acest an. Mai ales cei care se aflau la final de carieră au fost nevoiți să lucreze suplimentar pentru a-și menține forma fizică în cea mai bună condiție, a declarat aceasta, potrivit Dcnews.ro. 

“Va fi cu totul special, iar emoțiile care sunt înaintea unei astfel de competiții, credeți-mă, sunt greu de egalat cu altceva. Există un amestec de nerăbdare, cu emoție și cu un soi de tensiune. Gândiți-vă că e o competiție care se întâmplă o dată la patru ani. Pentru unele discipline sportive, e destul de dificil să se păstreze sportivii în pregătire pentru mai multe cicluri sportive și atunci pentru unii s-ar putea ca singura șansă să fie acum, la această ediție a Jocurilor Olimpice. Evident că fiecare dintre ei vrea să valorifice la maximum de potențial toată pregătirea, munca, sacrificiul, emoțiile, ambiția. Acum le vor arăta în Arena de la Tokyo”, a declarat Andreea Răducan, în exclusivitate pentru Dcnews.ro.

Sportiva a vorbit și despre Jocurile Olimpice de la Sydney, spunând că prestația României a fost impecabilă. Echipa țării noastre care s-a antrenat acolo s-a întors cu numeroase medalii care fac cinste sportului românesc, fiind un real succes care nu poate fi trecut cu vederea.

“Eu cred că nivelul de performanță al sportivilor noștri sau cei care se pregătesc să ajungă acolo nu merg gândindu-se că poate nu vine unul sau nu vine celălalt și atunci am șansa mea. Fiecare dintre ei se pregătesc cu multă conştiinciozitate și cu totală perseverență pentru ca în momentul în care ajungi la o astfel de competiție să fii la un nivel de pregătire extrem de înalt. Nimeni nu merge la Jocurile Olimpice mai puțin pregătit ca să vadă ce se întâmplă. 

Nu, toți se duc acolo să câștige, dar uneori diferențele se fac la câteva sutimi, la câteva miimi. E o ediție de care ne aducem aminte cu mare bucurie”, a declarat Andreea Răducan, potrivit Dcnews.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!