Amplu program de asfaltări la Târgoviște. Peste 30 de artere mai mari sau mai mici vor fi reabilitate

Publicitate

Amplu program de asfaltări al administrației municipale de la Târgoviște. Unele dintre aceste reabilitări de străzi, mai mari sau mai mici, se vor realiza până la finalul anului, iar altele vor intra la modernizare din fonduri europene sau din resurse bugetare proprii.

Astfel, până la finalul anului se vor finaliza: reabilitarea străzilor Prutului, Cernăuți, Soroca, Nistrului și Hotin.

Iar în plan sunt intervenții masive la infrastructura rutieră din cartierele Radu cel Mare (Micro IV) și Mihai Viteazul (Micro IX).

În afară de arterele din aceste microraioane, se vor efectua lucrări de modernizare pe:  Bulevardele Mircea cel Bătrân, Independenței și Regele Carol I, Calea Domnească, Gării, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Luceafărului, Porumbeilor, Costache Olăreanu, Plantelor, Pădurii.

Merită menționat că se lucrează în prezent și pe strada Cornel Popa, noua arteră situată pe malul Ialomiței, care face legătura între străzile Gimnaziului și Mihai Bravu, arteră ce face parte din centura municipiului.

Potrivit primarului Târgoviștei, la acest moment, strada este în proporție de peste 80% asfaltată, la nivel de prim strat, iar structura pasarelei prin care se asigură accesul pe Mihai Bravu este finalizată. Se lucrează la ultima porțiune din calea de rulare, așternându-se stratul suport de balast stabilizat.

”La data recepției, cel mai târziu în prima parte a anului viitor, noua arteră va contribui substanțial la scăderea cotelor de trafic pe Calea Domnească, dar și la dezvoltarea urbanistică a întregii zone”, a declarat primarul Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!