Amenzi de până la 2.500 de lei pentru persoanele care poartă mască de protecție din materiale textile. Ministrul de Interne: “Nu au nevoie de indicații agenții când fac verificări, ci de lege”

Publicitate

Persoanele care nu se conformează noilor reguli și poartă mască de protecție din materiale textile riscă amenzi de până la 2.500 lei. Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că cei care poartă astfel de măști vor fi sancționați ca și cum nu ar purta deloc, scrie ziarulunirea.ro.

Nu au nevoie de indicații agenții când fac verificări, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițiștii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului.

Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a spus Lucian Bode, potrivit sursei citate.

Acest lucru se întâmplă după ce Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, începând din 8 ianuarie. Noile măsuri prevăzute sunt obligativitatea purtării măștii medicale sau FFP2 în toate spațiile închise și deschise.

“Aceasta reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție a COVID-19, la nivelul Uniunii Europene. FFP înseamnă “piesă facială filtrantă” și este un standard european pentru eficiența măștii. Acest tip de mască filtrează cel puțin 94% din toți aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2″, se menționează în hotărâre.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!