Amenzi de aproximativ 60 000 de lei, în urma unor acțiuni de amploare a polițiștilor în județul Dâmbovița

Publicitate

Acțiunile preventive ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului , desfășurate pe parcursul zilei de ieri, 27 martie, au condus la aplicarea a 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 60 000 de lei.

Peste 200 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au acţionat, pe raza întregului judeţ, acţiunile vizând, în special, verificări la obiectivele supuse restricțiilor, zonele aglomerate, dar și mijloacele de transport persoane.

În acest context, au fost verificate 131 de societăţi comerciale şi 198 de obiective şi locaţii de interes, fiind legitimate peste 2.500 de persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost aplicate, în total, 160 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 4 evenimente private, organizate pe raza municipiului Târgoviște, municipiului Moreni și pe raza localității Bilciurești.

Au fost identificate în total 45 de persoane care au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

“Poliţiştii dâmbovițeni se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2.

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!