Amenajat și dotat de Primărie, Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Aninoasa, încă nefuncțional. Se așteaptă o decizie privind medicul coordonator și personalul

Publicitate

Situație cel puțin bizară în comuna Aninoasa!

După ce s-a ocupat de la A la Z de amenajarea și dotarea unui Centru de vaccinare anti-COVID-19, în incinta Centrului cultural, așa cum a fost decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (pe care administrația locală nu a refuzat-o, din motive lesne de înțeles), administrația locală nu știe acum încotro să o apuce, deși sunt mulți oameni care cer imunizarea.

Centrul ar fi trebuit să fie deschis pe 15 ianuarie, însă nici până acum nu are medic coordonator și personalul medical aferent, asta pentru că aceste lucruri nu mai țin de primărie.

Primarul Vlăduț Niculae a declarat astăzi: ”Ni s-a spus că trebuie să organizăm acest centru de vaccinare şi nimic mai mult. Am dotat acest centru de vaccinare, cheltuielile s-au ridicat la 20.000 de lei până în acest moment. În decursul zilei de azi vor veni şi ultimele comenzi pe care le-am făcut. Centrul de vaccinare Aninoasa, din punct de vedere al dotării, va avea absolut tot ceea ce este prevăzut în normele privind organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare, mai puţin medici, medicul coordonator şi cei care trebuie să facă vaccinarea.

Am primit o adresă prin care ni s-a solicitat desemnarea medicului coordonator şi a nucleului local de vaccinare, numai că medicii de familie se află într-o relaţie contractuală cu Casa de Sănătate, nu cu primăriile, şi noi nu putem să-i obligăm în nicun fel, nefiind subordonaţi nouă. Încă mai aşteptăm soluţia pentru identificarea personalului care va face vaccinarea.

Am avut o discuţie şi cu DSP Dâmboviţa, dar nici ei nu ştiu prea multe în acest sens, caută soluţii, sperăm ca în cel mai scurt timp să găsim cea mai bună variantă, astfel încât oamenii să se poată vaccina şi la Aninoasa, pentru că sunt foarte mulţi oameni care ne contactează şi care vor să se vaccineze. Pe 15 ianuarie trebuia să fie funcţional acest centru de vaccinare. Menţionez că niciun centru de vaccinare din mediul rural nu este funcţional”, a declarat primarul comunei Aninoasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!