Ambasadorul RFG, în Dâmbovița. Investitori germani, interesați de România

Publicitate

Discuții germano-dâmbovițene la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Consiliului Județean! Conducerea județului a primit vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania la București, Excelența Sa Cord Meier-Klodt, însoțit de directorul Camerei de Comerț Româno-Germane – Sebastian Metz și șefa secției economice a Ambasadei Germaniei la București – Swantje Kortemeyer.

Principalele subiecte și concluzii ale discuțiilor purtate au fost prezentate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, de Excelența Sa și de senatorul Adrian Țuțuianu în cadrul unor declarații de presă, susținute la finalul întâlnirii de lucru.
Ulterior acestui moment, Ambasadorul RFG a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai companiilor cu capital german din Dâmbovița, în cadrul căreia a fost supusă atenției, ca principal subiect, relația economică româno-germană.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a pus accent pe principalele oportunități de investiții și colaborare din județ, în domeniile economic, turistic, educațional, cultural și, nu în ultimul rând, strategic. ”Eu sper ca acesta să fie un început, sper să dezvoltăm relații profitabile atât pentru partenerii din Germania, cât și din Dâmbovița și, de ce nu, să reușim în acest proiect frumos, strategic, și anume parteneriatul dintre Uzina Automecanica Moreni și Concernul Rheinmetall, care este benefic pentru regiune; avem forță de muncă foarte bine calificată, avem ce oferi investitorilor germane.”
Excelența Sa a precizat că județul Dâmbovița este important pentru autoritățile și investitorii germani, iar parteneriatul româno-german dintre Automecanica Moreni și Rheinmetall este o dovadă puternică a acestui aspect. Deși principalul subiect al discuțiilor a fost domeniul economic, îndeosebi oportunități de investiții și colaborare între cele două părți, Excelența Sa a confirmat faptul că există preocupare din partea statului german pentru România și în domeniile strategic, educațional și cultural, declarându-se, astfel, încântat de colaborarea și receptivitatea românilor în acest sens.
În Dâmbovița, există companii cu capital german care au creat numeroase locuri de muncă, precum CarpatCement sau Sun Garden.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!