Alte două reședințe de județ din România intră în carantină

Tot mai multe orașe din România intră în carantină. Începând din această noapte, alte două reședințe de județ din țară autoritățile au decis instituit decizia carantinării. Este vorba de Bistrița și Satu Mare.

Prefectura Bistrița-Năsăud a anunțat că municipiul Bistrița intră oficial în carantină începând de joi, ora 05.00. Zona carantinată cuprinde și localitățile componente ale orașului Bistrița, și anume: Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea și Viișoara. Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale pentru orașul Bistrița a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

În municipiul Bistrița, rata de infectare a depășit 9 cazuri la mia de locuitori, iar transmiterea comunitară a crescut în ritm alert, în ultimele săptămâni.

La Satu Mare, carantina va fi instituită în această noapte, începând cu ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat Prefectura județului Satu Mare. Aici, rata de incidență a depășit 7 cazuri la mia de locuitori.

După instituirea carantinei în cele două orașe, numărul reședințelor de județ din România carantinate a ajuns la 7, fiind vorba de Zalău, Baia Mare, Slobozia, Sibiu, Alba Iulia, Bistrița și Satu Mare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!