Alexandru Rafila susține o testare a tuturor elevilor în prima zi de școală după revenirea din actuala vacanță! ”O să avem multe probleme dacă continuăm în acest fel”

Publicitate

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, susține o testare masivă a elevilor încă din prima zi de școală, după revenirea din actuala vacanță, astfel încât să se depisteze eventualele cazuri de îmbolnăviri înainte ca virusul să se transmită și la ceilalți colegi. Potrivit specialistului, multe școli din românia pot funcționa cu prezență fizică în cazul în care personalul este vaccinat, se pot face teste și nu există cazuri, scrie Capital.ro.

„Acum reîncepe școala și o să fie o decizie dificil de luat pentru domnul ministru Cîmpeanu, pentru că există cele două curente: primul, din care fac și eu parte, cei care vor să mențină școlile deschise, în condiții de siguranță, și cei care vor să le închidă cu orice preț”, a transmis Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Acest spune că pentru a ține școala deschisă trebuie să se asigure măsurile de protecție sanitară, iar personalul didactic sau auxiliar ar trebui să fie, în mare parte, vaccinat:

„Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru școlari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporție de personal didactic și nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în școală, poți să faci testare, cred că școlile își pot desfășura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcția de Sănătate Publică locală. Și atunci pot continua multe dintre școli. O să avem tot mai multe probleme dacă continuăm în acest fel”, a mai spus deputatul PSD, potrivit Capital.ro.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!