Alexandru Rafila se declară “un susţinător al menţinerii şcolilor deschise”. Ministrul recunoaște efectul nociv al școlii de acasă

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că se declară “un susţinător al menţinerii şcolilor deschise”, chiar și în context pandemic, însă crede foarte mult în măsurile de protecție care trebuie schimbate. De asemenea, acesta spune că este conștient de efectele pe care le are școala online, urmând ca acestea să se observe în timp, la generațiile viitoare.

Întrebat dacă se pune problema unui lockdown şi a închiderii şcolilor, acesta a spus că nu-și dorește acest lucru, mergând în primul rând pe modelul țărilor care deși au o rată de infectare mare, nu au închis instituțiile de învățământ.

“Totdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice dar şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor, a acestei generaţii, este responsabilitatea noastră, în egală măsură sau poate chiar mai mare decât este impactul asupra sănătăţii publice.

Una este să le închizi şcolile pentru perioade scurte de timp, altceva este să le ţii luni de zile închise şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere fizic, psihic, ori, consecinţele închiderii pe durate lungi de timp, din păcate am trăit acest scenariu în România, s-ar putea să se facă resimţite timp de ani de zile”, a spus ministrul Sănătății, potrivit bursa.ro.

Astfel, Alexandru Rafila a concretizat că va face tot ceea ce va putea să adopte măsurile care să limiteze cât mai mult transmiterea virusului, astfel încât pandemia să nu mai împiedice buna desfășurare a orelor școlare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!