Alexandru Rafila a declarat că testarea elevilor în școli poate fi făcută de oricine în cazul în care nu există medici: ”Nu e nicio filosofie”

Publicitate

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre problema refuzului părinților de testare a copiilor în școli, spunând că nu înțelege de ce ar fi un act invaziv, pentru că, spune el, nu este o procedură medicală, precum un vaccin. De asemenea, acesta s-a referit și la discuția despre cine asigură testele pentru copii, spunând că este una ”stupidă”, scrie Realitatea.net.

Referitor la cine face testele în școli, acesta a explicat că ”nu e nicio filosofie” să li se ia copiilor probe și nici nu este necesar un medic specializat pentru acest lucru, mai ales că sunt foarte puțini doctori care activează în unitățile de învățământ din România, scrie sursa citată.

„În şcoală, copiii trebuie să poată fi testaţi periodic. Nu e niciun fel de problemă, nu e niciun fel de filosofie. Am început iar cerem voie, testări invazive. Nu e nicio testare invazivă. Dacă te doare gâtul, eu ţin minte când eram copil, ne lua un tampon, un exudat faringian din gât. Se poate lua din gât sau din nas. Nu e nimica invaziv în chestiunea asta. Invaziv înseamnă să-ţi facă o injecţie, să îţi introducă un cateter, să îţi facă o manevră invazivă. Nu e nimic invaziv.

Ajungem la nişte discuţii datorită acestei mentalităţi de a folosi tot timpul termeni ameninţători şi atunci există contra-reacţia: nu vreau să-mi las copilul să testeze invaziv”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Realitatea.Net.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!