Alertă meteo! Județul Dâmbovița este sub cod galben de vreme rea

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, noi avertizări de vreme rea, mare pare parte a țării fiind sub cod portocaliu sau cod galben de ploi și instabilitate atmosferică.

Potrivit codului portocaliu, în Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 40…50/l mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. Manifestări de instabilitate accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania.

Codul galben atenționează că, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Totodată, pentru tot județul Dâmbovița, au fost emise următoarele avertizări de cod galben:

-20 iunie, ora 10.00 – 21 iunie, ora 02.00,  instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

-21 iunie, ora 11.00 – 22 iunie, ora 22.00, instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii  și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l.mp și izolat 40…50 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!