Alertă meteo în Dâmbovița! Cod portocaliu de ploi și vijelii, după codul galben de caniculă

Foto: Arhivă
Publicitate

Meteorologii au emis, astăzi, un Cod galben de caniculă și disconfort termic și unul de instabilitate atmosferică accentuată, precum și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii și ploi.

Codul galben, valabil pe 2 și 3 iulie, de căldură și disconfort termic ridicat, indică faptul că în zonele joase din vestul, sudul și local în estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente este valabil sâmbătă, până la ora 22:00. Acesta vizează și nordul județului Dâmbovița. ANM a prognozat că în zona de munte vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Tot pentru județul Dâmbovița astăzi a fost emisă și o atenționare hidrologică Cod galben, pentru intervalul 2 iulie, ora 12.00 – 3 iulie, ora 09.00.

Sunt vizate fenomene de scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice ale râurilor Dâmbovița și Ialomița cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!