Alertă meteo în Dâmbovița! Cod Galben de ploi, grindină și vânt, în zilele de marți și miercuri

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni după-amiază, o avertizare de Cod Galben de intensificări ale vântului, averse torențiale, vijelii și grindină pentru zilele de marți și miercuri, inclusiv în județul Dâmbovița.

Potrivit ANM, atenționarea este valabilă în intervalul 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00, care vizează nordul județului Dâmbovița pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Totodată, în continuare, județul Dâmbovița se află sub AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN  valabilă în zilele de 16 și 17 august, pentru fenomene de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!