Alertă meteo! Cod portocaliu și Cod galben de viscol în zona de munte a județului Dâmbovița

Publicitate

Vremea se înrăutățește tot mai mult în județul Dâmbovița! Noi avertizări emise meteorologi pentru județul nostru, pentru următoarele 24 de ore.

Agenția Națională de Meteorologie a emis pentru județul Dâmbovița o avertizare Cod portocaliu pentru zona de munte, valabilă duminică, 26 noiembrie, în intervalul 10.00 – 20.00. Fenomen vizat: viscol.

A doua avertizare ANM este una de tip Cod galben pentru zona de munte, valabilă de la 26 noiembrie, ora 20.00 – până la 27 noiembrie, ora 10.00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și temporar zăpadă viscolită.

Recomandări

– Evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

– Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, etc);

– Urmăriți la posturile de radio/TV buletine meteorologice și recomandările autorităților;

– Evitați atingerile stâlpilor sau a firelor căzute;

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!