Alertă meteo! Cod galben de ninsori și viscol în 21 de județe, printre care și Dâmbovița

Publicitate

Meteorologii au emis, astăzi, atenționări noi Cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol, valabile până miercuri seara în 21 de județe, printre care și Dâmbovița. Într-o altă informare emisă sunt vizate precipitații și vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a țării până joi de dimineață.

În intervalul 23 martie, ora 12.00 – 25 martie, ora 10.00 sunt vizate fenomene precum precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, în cea mai mare parte a țării.

“În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45..55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul 23 martie, ora 12.00 – 24 martie, ora 18.00, intră în vigoare un cod galben de vreme rea cu intensificări ale vântului. “În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55..65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită”, avertizează ANM.

Și în intervalul 23 martie, ora 18.00 – 24 martie, ora 21.00 este în vigoare un alt cod galben de vremea rea, fiind vizate fenomene precum intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă, în Carpații Meridionali și local Carpații Orientali.

“În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local Carpații Orientali va ninge, pe alocuri, moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1 500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70..90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sun 100 metri”, informează ANM.

Județele vizate de noile atenționări Cod galben sunt: Alba, Argeș, Bacău, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Hunedoara, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!