Alegeri parlamentare. Incidente inedite în câteva zone din țară. Un vâlcean, amendat cu 3500 de lei

Publicitate

Situații inedite în mai multe zone din țară, în ziua alegerilor parlamentare, înregistrate până la ora prânzului.

Astfel, un tânăr de 21 de ani din judeţul Arad a fost obligat de poliţişti să şteargă un mesaj electoral postat pe o reţea de socializare chiar în ziua votului, el acceptând şi primind un avertisment.

Sesizarea a fost înregistrată prin apel la 112, iar verificările au confirmat că există postat, în mediul online, un mesaj care îndemna să fie votat un anumit partid.

După intervenția poliției, tânărul din Secusigiu a șters postarea.

* Pe de altă parte, la o secție de vot din București, votarea a fost întreruptă aproape o oră, după ce un membru al Biroului electoral a fost confirmat cu COVID-19.

Este vorba despre Secţia 551 din sectorul 3, unde membrul în BE, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul făcuse testul ieri şi a primit azi rezultatul.

* Un bărbat care nu purta mască de protecţie la intrarea într-o secţie de votare din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar atunci când i-a fost oferită una a refuzat-o şi a devenit recalcitrant, a fost condus la sediul Poliţiei şi amendat cu 3.500 de lei.

Bărbatul în cauză, în vârstă de 56 de ani, a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice şi nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!